ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ

 
 
     Едно от най-хубавите неща е да видиш много млади хора, събрани на едно място, за да говорят за Бог и неговото дело. Тази година от 23 до 25 юни имахме прекрасната възможност да присъстваме на обучение за лидери които се занимават с млади хора във възрастовата група от 16 до 21 г. То се проведе в София, с говорител: пастор Кристиян Бадорек. Хора от цялата страна се присъединиха към това събрание, за да обменят опит за работата с така нареченото поколение-Y.
     Вдъхновяващата програма започна в петък вечерта и всички насочихме мислите си към хората, които бихме искали да запознаем с Бог. Песните и молитвете ни подготвиха да слушаме Божието слово и да се насладим на предстоящата събота.
В следващите два дни имахме възможността да видим една по-различна гледна точка за това как да работим с младежите, участвахме в интригуващи дискусии, които ни накараха и ние самите да споделяме. Обменихме опитности и знания, разгледахме от какво се нуждаят младите хора и как да ги включим в Божието дело.
     Последната тема беше в неделя следобед и имахме възможността да чуем историята за основаването на една църква в Германия, а в края, на която споделихме въпросите и проблемите, които сме срещали в нашата практика или ежедневие.
Уикенда приключи с една обща молитва и  надеждата за още подобни срещи.
 Елисавета Пиринджиева