ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ

 
 
     Дълга  и мащабна подготовка! Очакване пред неизвестното, създаване на екип, много упование и молитви към Бога. Срещи с Общината, подготвяне на реклами, актуализиране на консумативите за всички осем поста и т. н.
Господи, благодаря ти, за отрязъка от време, което ти ни подари –  пет дни с най-галещото слънце, най-красивото синьо небе и благодатни температури на въздуха!
     Местната църква заедно с АДРА от 11 до 15 Юни 2017 година, имахме едно сърце и един пулс! В центъра на града, със съдействието на Общината, успяхме да реализираме измервания на гражданите, според осемте стъпки на NEW START. ADRA е фондацията, която с благотворителния си почерк на служене и добро оборудване помогна всеки ден да успяваме да прегледаме по над 100 души от града и околностите. В линейката работеше  четири дни Д-р Стоян Гръков, а петият ден Д-р Йорданка Иванова – местен лекар. Измерението на техния труд е всеотдайност!  Д-р Гръков преглеждаше и консултираше хората много часове извън обявените, а от 18.30ч., след измерванията, изнесе четири медицински лекции в църквата ни. Актуалните болести на нашето време бяха поднесени на посетителите  по начин, от който пролича едно академично ниво на лекаря, трансформирано в достъпен и онагледен език за аудиторията. Въпросите от слушателите  върху хипертония, диабет, остеопороза, някои видове рак, получиха онзи отговор, който те кара не само да го приемеш като високо квалифициран, а като указател за промяна стила на живот. Това е и основната цел на тези здравни изложения. Петата вечер темата беше „Осем стъпки към по-добро здраве". Опитах се да помогна на слушателите да оценят една цяла система за лечение и възстановяване, включваща осем фактора , която е ефективна и надеждна в нашия объркан свят. Повече здраве, чрез даровете на природата с по-малко разноски за лекарства. А и всеки от нас, ходещ  в тези осем стъпки, влияе на другите, защото добрият пример е заразителен.
     Работата с АДРА България е много по-ефективна, защото модерната медицинска техника е винаги плюс! Моята оценка е, че АДРА се нуждае от нашия доброволен лекарски  и нелекарски труд.  Опитайте и във вашия град! И сигурно споделянето  ви, ще е още по-емоционално! Да не забравяме, че всеотдайност , съчувствие, доброволчество са категориите, които Исус ни показа и остави за следване… И трудът в Негово име, никога не е празен!
Д-р Ани Радилова,
Силистра
Още снимки от събитието>>