ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ

 
 
     Службата в Събота сутрин се фокусира върху Божията сила и благодат в края на времето

      Хюстън, Тексас, САЩ - "Исус работи най-добре с дефектни хора -  в интерес на истината, Исус работи само с дефектни хора!" Това обяви евангелизаторът на адвентистите от седмия ден Йоан Брадшоу пред хиляди млади хора, присъстващи на събитието. Отбелязвайки потопа на "фалшиви новини" проникващ в социалните медии и други канали през 2016 г., Брадшоу отбеляза: "Аз имам реална новина, добра новина за вярване. Исус е умрял за греховете ви. Исус се възнесе на небето, за да е Първосвещеник в съда. Той скоро ще приключи. Божията сила е в състояние да ви пази сега, и тогава. Това е времето, да бъдем готови, и Бог може да ви направи готови. Това е наистина добра новина. Удивително добра новина. Днес можете да вярвате, в тази добра новина . "  
      Брадшоу, е говорител на „Писано е”, едно от най-ранните адвентни седмични телевизионни предавания за външно достигане. Той отбеляза, че когато някои разсъждават за изследователния съд - основополагаща доктрина - те се боят, че всичко е загубено. Въпреки това, той твърди, че по време на съда и след, Бог и Неговата благодат, са на разположение за тези, които желаят да станат приятели на Исус.
     Той заяви пред публиката събрана в Конгресния център на Джордж Р. Браун, "Има някои неща, които Сатана иска никой да не знае. Темите за светилището и съда той атакува безмилостно. В съда има Свещеник - Първосвещеник, Който е на небесата за вас, а не срещу вас.
      Подсъдимият казва: "Аз може да съм сгазил лука, но имам Исус на моя страна". Подсъдимият казва: "Може да съм слаб, но Исус е силен!".
      Подсъдимият казва: "Въпреки, че аз съм паднал, аз не съм отвън, защото "Какъв приятел имаме в Исус!"
       Мислете за Уилям Милър и за "2300 денонощия". Мислете за "голямото разочарование". Когато Уилям Милър изучава Библията той прави повече от просто упражнение в смятане. Милер казва, "Писанията станаха моя радост, и в Исус намерих приятел. Приятел!"
      Брадшоу добави, "Христос Съдията е приятел на грешниците! Но Сатана не иска да знаете това. He иска да дойдете с дръзновение към престола на благодатта, за да намерите милост и благодат, която да помага на нуждаещите се. Той не иска да знаете, че имате ходатай при Отца! Исус е в небесното светилище сега. Той е ангажиран в съда сега и се появява в присъствието на Бог "за нас." (Евреи 9:24)
      Бивш поп-музикант и радио диджей, който се обръща в адвентната вяра, за него Брадшоу каза, че разбира как идеята за живот без посредник може да бъде въпрос на някаква загриженост.
      "Сега, преди да се паникьосате," каза той, "Когато говорим за живот пред очите на един свят Бог без посредник в небето, не означава, че ние поемаме отговорност за собственото си спасение. Края на служенето на Исус като Първосвещеник не съвпада със смъртта на Святия Дух! Божиите хора се държат чрез силата на Светия Дух. Божиите хора са запечатани с печата на Бога, "за истината, както интелектуално така и духовно, така че те не могат да бъдат преместени." [Елън Уайт, Ръкопис 173, 1902] Хора, ние искаме това, нали? Да, ние го искаме!"
Въпреки това, Брадшоу посъветва събранието  - и онези, които наблюдаваха чрез телевизионната мрежа и интернет стрийминга на 3ABN - не просто да "запазят" вярата си, но също така и да я споделят с другите.
      "Ако планирате да отиде на небето, трябва да споделяте вашата вяра", каза Брадшоу. "Ето защо GYC обръща внимание на мисионирането. Спасението не се фокусира към аз-а, а е фокусирано към Христос. Когато е фокусирано към Христос, ще обичате това, което обича Христос. Да направиш друг да разбере добрата новина за спасението е просто най-доброто за вас".
     Той добави: "Ако имате импулс, тогава аз ще ви насърча да бъдете част от мисионирането. Не [само] едно събитие, не само опит, но един предаден на Исус Христос живот".