ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИ

23 декември 2016, Сливен, България 
 
      Подаръци за всички от сърце имаше на 23.12.2016 г. Раздаде ги църква Сливен, на главната пешеходна улица в града, в най-оживеното време на деня. Организаторите на инициативата съобщоха, че минувачите са получили като  подарък книга, заедно с реклама на Библейските кореспондентни и он-лайн курсове. „Зарадвахме мнозина, а в замяна, всеки, който пожела, дари сума по личен избор за благотворителност”, споделиха още участници в събитието.
     Каузата на акцията беше да се подпомогне семейство от сливенското село Злати в нуждата съобщиха медиите през септември тази година. След заболяване от рак, дъщерята на Марияна и Слав почива, а двете й деца –    Борислава на 3 години и Атанас – на 9 месеца, остават на грижите на родителите й, тъй като бащата на децата отказва да поеме отговорност за тях. Бабата и дядото са пенсионери по болест и за тях грижите за малките са непосилни финансово.
     В събирането на средства се включи и местната църква. На 25 декември м. г. Марияна и Слав бяха посетени в дома им от няколко църковни членове. Те са споделили с тях библейската надежда за възкресението. Лично им бяха подарени събраните 600 усмивки (лева).
„Вярваме, че стореното от църква е Сливен е методът на Христос –проповядване благовестието на царството с грижа за Неговите най-скромни братя – сирачетата и вдовиците в неволята им.
     Молитвите ни за всички тях от сърце са Бог да ги води и да ги срещне със Себе Си”.
Димитър КАСАБОВ