ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИСнимка: Adventist News Network
 
     Повече от 50 членове на църквата на адвентистите от седмия ден в Шариах, Обединените арабски емирства се включиха в проект за почистване на един от малкото публични плажове, в третото по големина емирство, съобщи Акхан Ауангаши, младши пастор и организатор на акцията .
     Членовете от известно време обсъждали какво могат да направят за обществото с наближаване на празненствата за края на годината. Църковните членове търсели прости начини, с които да ангажират повече хора. Така произлязла идеята да почистят място, което е обичано от местните.
     Миряните от църквата били насърчавани да поканят и техни близки да се включат в инициативата. Така петима приятели решили да подкрепят идеята.
     Осигурени били елеци с логото и името на църквата изписани отпред, и имейла й бил поставен отзад. Докато доброволците събирали боклука минувачите се спирали за да прочетат откъде са тези хора.
     „Докато ние се бяхме пръснали по плажа да събираме боклуци много хора идваха при нас и предлагаха да се включат" казва Акхан Ауангаши, младши пастор на църквата.
След службата за обществото, църковните членове осигурили  закуска за приятелите, които са участвали в инициативата.
     „Една дама, която е от Египет, попита как може да се присъедини към нашата група и ние я поканихме на друго мероприятие свързано, което щеше да се проведе в края на годината" каза Ауангаши „Тя каза, че със сигурност ще дойде и ще доведе и съпруга си."
     Междувременно, църковният съвет на в Шариах гласува да се провежда някакво общинско мероприятие всеки месец през хладната част от годината - от октомври до март, и то да е част от църковната програма „Всички членове включени".  „Това е една много важна за църквата програма, която дава възможност да се влияе на обществото" каза още младшият пастор.

Превод за СУ и ЛС
От Adventist News Network
Борислава ХРИСТОВА
 
Линк:
https://news.adventist.org/en/all-news/news/go/2016-12-16/adventists-practice-total-member-involvement-through-cleaning-in-the-middle-east/?utm_source=Adventist%20News%20Network&utm_campaign=5b7d739c53-ANN_Bulletin_Dec_20_2016_A_B_Subject_Lin12_20_2016&utm_medium=email&utm_term=0_fc8bee3d88-5b7d739c53-318704981&cHash=b9537a65ad4fde9a6a5d652798521ec9