ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ

 
 
     Хиляди църковни членове раздават книжки, библейски обещания и прегръдки
Адвентистите от седмия ден в Бразилия се присъединиха към десетките хиляди души на стадиона Чапекоенсе за погребалната церемония за починалите в самолетната катастрофа футболисти, за да споделят тяхната надежда във възкресението на мъртвите при Второто пришествие на Исус Христос.
     Общо 71 човека загинаха, когато самолетът превозващ футболистите на Чапекоенсе, се разби на 28 ноември близо до Меделин, Колумбия. Шестима оживяха. Самолетът е останал без гориво малко преди катастрофата.
Дузина ковчези пристигнаха на клубния стадион в Чапеко, град от 210 000 жители в южна Бразилия, окръг Санта Катерина. Състоя се и процесия по улиците на града в събота.
     Хиляди църковни членове стояха под дъжда, за да разпространят хиляди копия от книгата „Единствената надежда” на адвентния евангелизатор Алехандро Булон. Вярващите раздаваха и бутилки с вода със специално направени етикети с надпис, носещ надеждата от Откровение 21:4: „ Той ще обърше всяка сълза от очите им, и смърт не ще има вече; нито ще има вече жалеене, ни плач, ни болка; първото премина.”
     „Валеше дъжд, но хиляди църковни членове даваха книги, вода и картички” - каза Магдиел Е. Перес Шулц , асистент на председателя на Световната Адвентна Църква, който бе във връзка с местните църковни членове. „Адвентните вярващи се молеха с хората, присъстващи на погребението, и им предлагаха прегръдка на надежда.”
     Адвентистите слагаха и по една малка червена картичка във всяка книжка „Единствената надежда”, съдържаща логото на футболния отбор, логото на Адвентната църква и думите: „Суматохата ще премине. Това, което ще остане, е тишината на нашия копнеж и прегръдката на надеждата” и „ Аз няма да те  забравя” ( Исая 49:15).
    „Единствената надежда” е мисионска книга на Адвентната църква от Южноамериканската дивизия и е била призната в началото на тази година за 18-тата най-четена книга в Бразилия. Църковните членове са разпространили повече от 20 милиона безплатни копия в цяла Южна Америка от 2014 г. насам.
     Освен  Откровение 21:4, написано на бутилките с вода, и картичките, които бяха раздадени в събота с логото на църквата, имаше и надпис „Адвентна младеж”.
     Кметът и представители на Адвентната и Римокатолическата църква бяха едни от говорителите на погребалната церемония.
Перец каза, че най-вълнуващия момент е бил, когато коментатора на бразилската телевизия Сид Морейра е прочел 1 Коринтяни 13 гл. от името на Адвентната църква. „Главата на любовта” на ап. Павел завършва с думите „И тъй, остават тия трите: вяра, надежда и любов; но най-голяма от тях е любовта.”
    „Четенето с неговия басов глас  е най-коментираното нещо в цялата церемония.” – сподели Перец.
    Перец изтъкна, че е бил развълнуван от проявеното съчувствие на местните църковни членове.
    ”Толкова е вълнуващо да видиш какво прави нашата църква, когато мисионирането е основната им цел”.
     Председателят на Адвентната църква Тед Уилсън коментира думите на Перец: „Това е тъжна, но силна мисионска история. - каза той - Каква прекрасна църква имаме в Бразилия - да реагира така бързо и всички членове да се включат в тази мисионска програма за този трагичен случай”.
 
Превод от Adventist Review
отдел СУ и ЛС