ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ
Снимка: Интернет
 
     От 29 март до 1 юни във Велико Търново, Горна Оряховица, Козаревец и Джулюница ще се проведе безплатен здравен курс, организиран от фондация „Грижа за здравето”. Водещата на курса д-р Веска Войчева, член на ЦАСД-Горна Оряховица, отдавна е планирала това общественополезно мероприятие и сега желанието й църквата да помогне на хората да подобрят здравето си се осъществява. Оказа се, че моментът здравната вест да бъде представена на хората е дошъл. Още първата вечер залата, наета във Велико Търново, беше препълнена – имаше 100 души седнали и 20 правостоящи, които слушаха с голям интерес и съсредоточено внимание, а след изложението задаваха по микрофона въпроси в продължение на половин час. След това мнозина дойдоха да се срещнат лично с д-р Войчева, а на улицата група младежи от местна спортно-здравна организация, между които една лекарка, беседваха с нея и пожелаха да работят съвместно.
     За големия интерес към събитието не само във видимия, а и в невидимия свят свидетелства фактът, че сутринта след големия успех на първата среща от курса д-р Войчева си е счупила капачката на коляното при падане на стълбище. След усърдни молитви сестрата беше оперирана успешно и е в състояние да продължи изнасянето на темите.
     Желанието ни е да следваме модела на Христос, Който лекуваше хората и ги учеше как да живеят, за да бъдат щастливи. Ще се радваме за всеки, който реши да стане Негов последовател, но помощта ни ще бъде за всички независимо от целта и решението им.
Събитието е рекламирано във Фейсбук под името Здравен курс – гр. Велико Търново.