ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


23 март 2016, А. Маца, CD-EUDNews


Снимка: Spectrum magazine
 
    До този момент не е известно да са пострадали служители на Дивизията, на Съюза или църковни членове.
 
     Днес в Брюксел при опустошителни терористични нападения бяха убити много хора. Те бяха отнети от своите семейства и приятели, които ги обичаха. Сред тях имаше имигранти и европейци, майки и бащи, дъщери и синове. Всички те бяха част от едно европейско семейство.
"Това са тежки, трудни дни и ние трябва да се изправим пред тях изцяло обединени” – каза белгийският премиер Шарл Мишел.
В Брюксел цари хаос и объркване. Досега няма данни за пострадали служители на Дивизията, на местния Съюз, пастори и членове на църквата.
    „Искаме да изкажем най-искрените си съболезнования на семействата на жертвите на терористичните нападения – каза Марио Брито, президент на ЕАД. – Нека нашите молитви и мисли ги утешават в това време на болка, гняв и тъга. Нека нашата любов ги обгърне в братска прегръдка. Молим се Господ нашият Бог да изпълни сърцата им с увереност във вечния живот, където ще живеем в радост, щастие и братско общение. Смърт и болка няма да има вече!”
     „Ние осъждаме твърдо и безусловно всеки акт на терор, насилие и подтисничество. Нека се сложи край на оръжията, омразата и насилието – призова пастор Брито. – Нито една религия не носи отговорност за тероризма. Хората са отговорни за насилието и тероризма. Всички ние сме братя и сестри, деца на един и същи Баща.
     Насърчаваме всички членове на Адвентната църква в тези дни на силна болка да се приближат при страдащите.”