ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


     Президентът на Църквата на адвентистите каза, че търси начини да общува по-ефективно и директно с хората.

     Тед  Уилсън, президент на Световната църква на адвентистите от Седмия ден, ще пусне свои акаунти в Twitter и Facebook от четвъртък (днес), в опит да общува по-пряко с членовете и други хора за дейността на църквата.
Уилсън заяви, че ще използва своя Twitter акаунт: pastortedwilson и Facebook страница: facebook.com/pastortedwilson, за да споделя своите лични молитви, любими материали от Библията и Духа на пророчеството, осведомителна информация за текущите му дейности, както и снимки и новини от негови пътувания.
    „Искам църковните членове по-добре да бъдат осведомени за някои от вълнуващите дейности на църквата като „Пробуждане и Реформация", „Мисия до градовете", „Всеобхватно здравно служене" и „Цялостно участие на членовете", каза Тед Уилсън за Адвентнтист Ривю.
    Той каза, че за повече информация относно тези инициативи, църковните членове би трябвало да бъдат насочени обратно към своя пастор, местната църква и конференция.
     „Пробуждане и Реформация" се отнасят до широка световна църковна програма, която включва вяра в Неговите пророчества, онлайн ежедневно изучаване и четения на Библията, обединени в молитва седмични четения и молитви по електронната поща.
    „Мисия до градовете" е усилието да се споделя Исус в най-големите градове по света. „Всеобхватно здравно служене" включва проекти като например здравни центрове, които се стремят да отговорят на физическите и духовните потребности на хората в местните общности.
    „Цялостно ангажиране на членовете" е една от най-новите програми на Световната църква. Представена по време на сесията на Генералната конференция в Сан Антонио, Тексас, през юли тази година, тя се стреми да насърчи всеки от повече от 18,5 милиона адвентисти по света да намерят начини за активно споделяне на Исус с другите.
    „Каква привилегия е да разпространяваш трите ангелски вести и че Христос ще дойде скоро", заяви Тед Уилсън.
    Тед Уилсън ще има малък екип от хора, които да работят с него в социалните медии. Но всички изразени мнения ще идват от кабинета му.
Тед Уилсън, дългогодишен пастор и църковен администратор беше избран за втори петгодишен мандат като президент в Сан Антонио. Той реши да се присъедини към социалните медии сега, защото иска да се ангажира по-пряко с членовете.
     „Това е важно за споделянето на духовна и мисионска информация по един директен начин, позволяващ на църковните членове да се запознаят с дейностите и наличните евангелизаторски методи, които се използват", каза той.
     Наред с другите неща, Тед Уилсън ще използва своята Facebook страница, за да отговори на въпроси за визията си за църквата, неговият личен духовен живот и дейност. Хората могат да изпращат въпросите си по електронната поща на адрес: askpastorwilson@adventist.org. ТедУилсън ще публикува отговорите на три въпроса всеки петък.
     Не е ясно колко са адвентистите в Twitter и Facebook. Адвентната църква в Южно-американската дивизия има най-голям брой харесвания от всяка друга църква с управлявана Facebook страница. Никой не знае колко от тези харесвания са на членове адвентисти.
     Официалният Twitter акаунт на Църквата на адвентистите от Седмия ден има повече от 50,300 последователи, което го прави най-популярния църковен Twitter акаунт.
     Тед Уилсън заяви, че вижда социалните медии като „все по-голям фактор в оформянето на обсега и обмена на членовете в църквата" и са ефективен начин за потенциално достигне до милиони други хора.
     „Необходимо е да се използват социалните медии, за да споделя не само важна църковна информация, но също така и да се достигне до милиони, които използват социалните медии и по този начин да бъдат насочени към Христос, Словото Му, Неговата правда, службата Му в светилището, Неговата спасителна сила във великата борба, Тройната ангелска вест, здравната вест и Неговото скорошно Второто пришествие", заяви Уилсън.
Андрю МакЧесни,
редактор новини, "Адвентист Ривю"