ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


5 - 12 юли 2015, Студенец, България 
 
    От 5 до 12 юли в местността Студенец, Пловдивска област, се проведе приключенски лагер под надслов „Довери се на Бога”. Участваха деца от цяла България, присъстваха също някои родители и други възрастни. Лагерът беше под ръководството на пастор Христо Станев, а в екипа участваха още пастор Слави Митрев, Емануела Станева и Боряна Антонова.
    В центъра на програмата беше изучаването на живота и службата на библейския пророк Илия. Заниманията с библейската материя бяха осъществявани по много интересен за децата начин: под формата на драматизации, ателиета за ръчна изработка на предмети, писти сред природата за изпълнение на поставени задачи. Специално внимание беше отделено на пеенето на детски християнски песни, общи молитви и включване на децата в подходяща за тях полезна работа.
   „Като родител бях свидетел на израстването на малките участници в лагера. От една страна, познатите вероятно на повечето от тях библейски истории им станаха по-близки, вследствие на картинността на куклените драматизации и лично изработените от тях предмети, които бяха свързани с конкретна тема. От друга страна, имаха възможност да се запознаят и общуват с връстници от църквата от цялата страна. Благодарение на това, децата постепенно оформиха своя среда чрез контактите, които в бъдеще с Божията помощ могат да се развият и задълбочат", казва Пламен Младенов, пастор и ръководител на патрул в лагера. „Връзките, създадени в детството, са най-трайни, защото откритостта към дружба постепенно намалява с възрастта. Затова един от най-големите подаръци, които можем да направим на децата си, е да им помогнем да намерят колкото може повече приятели на тяхната възраст и близка до нея. Няма по-добра основа за дружба от общата вяра и църква. Намирането на среда от връстници в църквата е решаващ фактор за оставането в нея. В нашето семейство сме решили да осигурим присъствието на децата си на всички детски църковни мероприятия, на които можем да ги изпратим. Искаме те да се привържат към такива приятели, с които заедно да вървят по пътя към небето", добавя той.
    „Бях силно впечатлен от умелото ръководене от страна на екипа от ръководители, съчетаващо позитивен дух и твърдост, ведро настроение и дисциплина – важни неща, за да се чувстват децата сигурни и обичани и за да получат правилно възпитание и наставление."
Последната вечер от лагера всички деца имаха възможност да изпълнят нещо според талантите си – това придаде още един аспект на богатите преживявания, които те натрупаха там. „Бях свидетел на всеобщото желание на деца и възрастни да се срещнем пак догодина на следващия лагер. Препоръчвам на всички родители да изпращат своите деца на такъв вид лагери. Ползите са неоценими както за този живот, така и за вечния. Бог ще благослови всички, които участват във воденето на децата при Господ Исус Христос. Тези деца, които са бъдещето на църквата, днес се подготвят за завършването на делото на спасение в нашия свят", добавя още той.