ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


20-26 юли 2015, Унгария 
 
     От 20 до 26 юли 2015 година в Унгария се проведе лагерно събрание, на което присъстваха членове на отдел „Съботно училище и лично служене" към Съюза на Църквите на адвентистите от Седмия ден – България. Мотото на събранието беше „Среща с Исус", като в основата на всички библейски теми присъстваше Притчата за блудния син, записана в Евангелието от Лука 15:11-32.
     Програмата беше обогатена и с много духовна музика, истории за деца, опитности и дискусии по групи. Всички имахме възможността да се разхождаме из чудесната природа, да спортуваме и най-вече да създадем нови приятелства.
     Гости на лагерното събрание бяха и служители от Чехословашкия Съюз на Църквата на адвентистите от Седмия ден, както и студенти от колежа във Фриденсау заедно с преподавателя си п-р Ласло Сабо, с който проведохме много полезни срещи.
     Кулминацията на лагера бе проведененото в събота кръщение, на което пет млади хора посветиха живота си на Христос.
     Впечатляващ беше фактът, че повечето от присъстващите бяха младежи, а около 50% от всички посетители – симпатизанти на църквата.
     Желанието ни е през следващото лято да организираме подобно лагерно събрание и в България, на което всеки църковен член да доведе поне един свой приятел – симпатизант на църквата.
     Нека се молим Бог да благослови това мисионско начинание!
Пастор Стоян Петров