ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ

 
    
     Сесията на ГК в Сан Антонио гласува своя нов президент. Беше преизбран досегашният президент пастор Тед Уилсън, който предния мандат беше избран на Сесията на ГК в Аталанта през 2010.
Новоизбраният за втори мандат президент на ГК Тед Нийл Уилсън е роден в Такома Парк, Мериленд, на 10 май 1950. Син е на бившия президент на ГК Нийл Уилсън (1979-1990), по чието време бяха приети 27 основни вярвания на адвентистите от седмия ден и църквата се справи с атаката над учението за светилището и 1844.
     Прекарва част от детството си в Египет, където служи баща му.1974 е назначен за пастор в Ню Йоркската конференция. Сключва брак с Нанси Волмер, физиотерапевт, през 1975. Имат три дъщери: най-голямата и втората са омъжени за пастори, а малката за лекар. Брат Тед Уилсън и неговата съпруга имат 8 внуци.
     Тед Уилсън служи като помощник директор и след това директор на Metropolitan Ministries в Ню Йорк от 1976 до 1981. До 1990 служи в Африканската-тихоокеанска дивизия като ръководител на отдел, а после като изпълнителен секретар.
     Служи след това като помощник секретар на ГК. Приема позицията на президент на Евро-азиатската дивизия със седалище в Москва и служи там от 1992 до 1996.
     Впоследствие се завръща в САЩ и работи като президент на Ривю енд Херълд до избирането му като вицепрезидент на ГК през 2000.
Освен ръкоположен служител, пастор Уилсън има и докторска степен по религиозно образование от Университета в Ню Йорк, магистратура по теология от Университета Ендрюс и магистратура по обществено здраве от Университетското училище по Обществено здраве в Лома Линда. Освен английски, владее френски и в известна степен руски език.
     Подобно на своя баща Нийл Уилсън, пастор Тед Уилсън ще бъде изправен пред задачата да е президент на църква, в която има разногласие по въпроси като ръкополагането на жени, който ще се обсъжда на настоящата сесия на ГК.
Борислав Йорданов