ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


25 май 2015, Зимбабве, Африка


 
    Зимбабве и гостуващите презентатори от Северна Америка, изразяват своето учудване от въздействието на организираните от адвентистите събития.

    Зимбабве говори за Исус! Църквата на адвентистите от Седмия ден навлиза в заключителната си седмица на евангелизаторски събрания. Поразен от хилядите хора, които получават безплатно здравно обслужване в организираната от адвентистите клиника, здравният министър поиска от църквата да обмисли изграждането на болница.
    Десетки хиляди хора се събират всяка вечер в продължение на две седмици на евангелизаторска серия в няколкостотин църкви и на други места. Повечето от лекторите са от Зимбабве, 76 са от Северна Америка, включително и 30 младежи, а един е от Малави.
През тези вечери, десетки хора са кръстени като техният брой се очаква да набъбне до 30 000 в края на серията евангелизации в събота, 30 май.
Адвентната църква изпълнява на своята инициатива „Цялостно здравно служене", която има за цел да следва примера на Исус като отговори на  физическите и духовните нужди на хората. В същото време, в национален мащаб вниманието е привлечено чрез докладите по националната телевизия, радиото и големите вестници.
    Мълвата за организираната от адвентистите безплатна клиника се е разпространила бързо в цялата страна. Тя функционира до Читунгвиза, в близост до столицата Хараре, където повече от 20 000 души посещават вечерните срещи, много от тях, след получаване на медицинско лечение.
При една от срещите в понеделник вечер, жената на зимбабвийския координатор на двуседмичните серии, Дуейн МакКей заяви: „В цялата страна се говори за това какво се случва на срещите". Вицепрезидентът на Зимбабве похвали работата на Адвентната църква публично. Действащият министър на Здравеопазването и благосъстоянието на децата Дъглас Момбешора е призовал за създаване на адвентна болница, каза Иноцент Гуизо, координатор на свободната клиника и директор на здравното служене към Църквата на адвентистите от Седмия ден в Зимбабве.
"Поразен от успеха и въздействието на здравното изложение. Министърът призова лидерите на глобалната църква... да се създадат болнична мисия в Зимбабве", добави Гуизо.
    Църквата на адвентистите в Зимбабве проучва възможностите. Лидерите заявиха, че местната църква, както е видно от безплатната клиника, е поела ангажимент за подобряване на здравето на хората и ще направи всичко възможно, за да осигури здравни услуги чрез подобни събития: клиники, здравно образование, членове, споделящи прости здравни съвети със съседите и ако е възможно, някакъв вид ново медицинско заведение.