ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ
 
 
    Замбия облече празнични дрехи и излезе на стадиона, начело с президента, за да празнува „крайъгълен камък": Църквата на адвентистите в Замбия надмина един милион членове.
    Председателят на Замбия, Едгер Лунгу дойде на церемонията придружен от Първата дама и няколко други висши служители на страната. Заедно, те присъстваха на богослужение, което се извърши на стадион "Heroes Nation" в столицата Лусака, Замбия.
    "Името на Бога и Неговата църква бе прославено", каза Пол Ратсара, президент на Южно- Африканска и Индийски океан дивизия, към чието административно подразделение на Световната адвентна църква  принадлежи Замбия. Пол Ратсара каза, че евангелизирането е начин на живот за Замбия, а не само едно събитие. Църквата в Замбия, която оперира в рамките на 6000 църкви, обслужващи общо население от 15,5 милиона в Замбия процъфтяват, защото миряни и пастори са в тясно сътрудничество. Новопокръстените лица са включени в програма, наречена " Ловци на човеци ", която е формирана за мисионери.
    "Младите хора са динамичната сила, която стои зад този растеж", казва Г. Т. Нг, изпълнителен секретар на Световната адвентна църква. "Жените от така известното общество "Сърна" са друг основен фактор, който е допринесъл за значителното увеличаване на членството в последните години", казва Нг. "Може би, Световната църква трябва да подражава на страстта и жизнерадостта на младежите и жените, участващи в живота и мисията на църквата в Замбия", добавя изпълнителният секретар.
     Замбия е четвъртата страна в света, където броят адвентисти надхвърля един милион членове. Над един милион са адвентистите вярващи, които работят в САЩ, Бразилия и Индия.
Алина Картман
превод от английски – Рада Сакалева