ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


10 януари 2015, с. Брест, България 
 
    Зимният период е подходящ за Здравни изложения и ЦАСД Плевен се ангажира да провежда всеки месец поне по едно.
    На 10 януари в с. Брест, област Плевен, екип от 25 човека изложи основните стъпки за превенция на здравето. С голям интерес от страна на населението се изпълни предоставената ни зала от кмета на селото г-н Любомир Божинов.  Той лично се ангажира с рекламата на мероприятието и със своето участие на всички постове даде пример на своите съселяни.
    Особена инициатива в поканата на жители от селото прояви председателя на настоятелството на читалищния съвет г-жа Венета Йочева. Заедно с нашата сестра във вярата и главен инициатор на събитието Любка Кацанска направиха много за подготовката и провеждането на изложението.
    Лекцията „Превенция на рака" , изнесена от д-р Даниел Николакев бе слушана от около 50-60 човека. Присъстващи минаха през всички постове и бяха запознати с принципите на здравословен живот. Всички бяха удовлетворени и изказаха благодарността си за проявеното внимание, безплатни консултации и почерпка с вкусните плодове, ядки и пълнозърнест, домашно приготвен хляб.
   На всеки присъстващ се подари Нов завет, детска Библия, списание „Заедно" и мисионската книга за 2015 г. „Здраве и добър живот", както и множество брошури.
   Кмета любезно се ангажира да потърси и предостави място за зараждащата се група от адвентисти, за да продължим срещите си на духовна тематика. Вече имаме група от 6 човека, които ще съставляват ядрото на бъдещата църква там.
   Изказваме благодарности на лекарите-специалисти, които са така отзивчиви в тези мероприятия:
   д-р Д. Николакев – в момента действащ правист              
   д-р Й. Пълев - ортопед    
   д-р Ж. Михайлов – трансфузионен хематолог       
   д-р Т. Колева – ендокринолог
   Ал. Георгиев - фелдшер в гр. Гулянци
   И разбира се благодарим на всички останали - медицински сестри, доброволци и младежи от църква Плевен, които участваха като един добре сработен екип.
Радостина Трифонова