ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


24 - 28 август 2014 г., гр. Мизия, България


 
     От 24-28.08.2014 г. група доброволци от цяла България, дванадесет пастора и четирима миряни се включиха в дейностите по подпомагане на пострадалите от наводнението в Мизия.
     Поради придошлите води голяма част от къщите са наводнени, и в момента много от тях – необитаеми или съборени. Питейна вода няма. Според експерти почвата няма да може да бъде използвана със стопанска цел в следващите 5 години. Хората са обезверени и не знаят как и кога ще се върнат  към нормалния начин на живот. Покъщнината им се изнася от доброволци на улицата, взима се от камиони и се изхвърля на сметището. Преди да се стигне до този процес обаче доброволците трябва да копаят из руините и тинята, за да извадят макар и малкото годни за употреба неща. Вадят се греди, тухли и всякаква мебелировка и посуда.
     С всяко посетено домакинство споделяхме упованието в Бог. Молихме се за сила, вяра и утеха. Някои хора пожелаха бъдещ контакт с хора, вярващи в Библията. Вярваме и се молим Бог да открие спасението Си на хората, живеещи в Мизия, както и да бди над тях. Няма по-голямо свидетелство от това да помогнеш на нуждаещ се в беда и да си до него безусловно и без да искаш нищо в замяна.
Антония Златкова