ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


14 юни 2014, Пловдив, България 
 
      Под грижите и организацията на отдел „Служба на жените” към църква Пловдив – „Запад” премина днешният съботен ден.
     „Вие сте светлината на света” беше темата, която Ева Стефанова представи тази утрин. След богатата, изпълнена с интересни неща тема, разговорите продължиха на общ обяд в долния салон. Ръководителят на отдела Красимира Колева сподели: „Нашата цел е  да работим с всички. Да общуваме”. А Йорданка Стефанова добави: „И да ни бъде хубаво заедно".                            
      Благодарност за храната поднесе единадесет годишния Илиян Желязков. Удоволствието от нея премина в дискусии, усмивки и много споделяне между братя, сестри и приятели. Един от старейшините на църквата – Екатерина Галинова, смята, че общите обеди  допринасят повече за качеството на общуване  и е един чудесен повод да сме заедно. „Мисля, че ще е добре да ги има по-често, защото тези срещи ни сближават повече” - допълни тя. Това становище се потвърди от още няколко човека. Стефан Цветанов, на въпроса: „Какво ти дава този обяд?" отговори лаконично: „Общуване.” Благотворно влияние е почувствала Анастасия Кметова от факта, че е сред голямото си семейство.
      „Днешният ден е посветен на нашите любими жени...” - така започна словото си пастор Петър Кузев. Запознавайки ни с женските добродетели, той се обърна с въпрос към нежната половина в залата: „Как си представяте покорността?"„ Аз не съм от най-покорните съпруги,” - започна да споделя една от жените - „но се опитвам да споделям своите мисли, като оставям съпруга си да постъпи както той смята. Не го правя винаги, но към това се стремя.” Това изказване се подкрепи и от други. В дискусията  всеки споделяше своето мислене, опит, вяра. „Господ ни е дал интелект, за да казваме какво мислим. Като възникне кризисната ситуация трябва да се молим. Между мъж и жена смятаме, че трябва да има дух на разбиране.", продължиха мненията на жените. А Анастасия Кметова обогати темата с пояснението за два вида покорност - едната по съвест, а другата наложена.
      „Една мъдра жена трябва винаги да издига мъжа си.” - даде формулата за успех нашият пастор. Разбира се, още много мнения и становища се изказаха по тази интересна тема. Накрая  се установи, че ние всички сме различни, но е важен начинът, по който се отнасяме един към друг.
      Това бе един благословен съботен ден, който остави емоционална следа и предмет за размисъл у всички - как и по какъв начин пръскаме светлина  чрез взаимоотношенията си!
Анни Христова