ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


31 май 2014, Разград, България 
 
     Разград е сравнително малък град. И Адвентната църква тук е малка. Обаче ако запитате хората в града къде се намира църквата на съботяните, повечето от тях веднага ще ви упътят. А това е добър показател.
     Тази събота църква „Разград" отпразнува 20 годишния си юбилей. До 1994г. в Разград има група от вярващи адвентисти. От есента на 1994 г. Съюзният Съвет на ЦАСД взема решение за организиране на църква.
     Въпреки лошото време салонът беше пълен. Присъстваха много гости и приятели (от Попово, Стражица, Русе, Борово, Варна, София и др.).
Запознахме се с историята и дейността на църквата през годините с кратка презентация. Своите спомени и впечатления споделиха Михаил Контаров, Стоян Петков, Пламен Младенов и Райко Цеков. В сърцето на всеки пастор и проповедник всяка църква заема особено място. За Стоян Петков и Пламен Младенов църква Разград е първа църква в служенето им като проповедници. Затова с нея те имат специални спомени.
Поздрави предадоха председателят на Северната област пастор Димитър Митев и секретарят на Съюза на Църквата на адвентистите от Седмия ден в България пастор Милен Георгиев.
     Проповед изнесе пастор Милен Георгиев.
     Звучаха много песни, поздравления, пожелания и молитви. Всеки получи малък подарък за спомен, химикалка с юбилеен рекламен надпис. Атмосферата беше невероятно топла с дух на любов и благодарност. Божиите ангели се радваха с нас и Божият Дух владееше сърцата на присъстващите.
     Общият обяд беше придружен с много разговори, спомени с усмивки и сълзи на радост. Общуването продължи до късния следобед.
Благодарни сме на всички, които са работили и продължават да работят за израстването на църква „Разград". Бог да ви благослови изобилно!
Но това не беше краят…
     От събота вечер до понеделник вечер срещите в църквата продължиха с цикъл беседи на здравно-библейска тематика с говорител Юлия Митева – Варна. По невероятно интересен и разбираем начин чрез научни открития в областта на медицината пред нас се разкри Божия замисъл за човека. Видяхме как всичко покрай нас и всяка клетка в нас говори за Божията любов и спасение.
Накрая всеки получи по една книга за подарък.
     Тези теми ще продължават в църквата веднъж седмично чрез презентации, любезно предоставени ни от Юлия Митева, за което й благодарим!
Наталия Пекова