ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


24 май 2014, Костенец, България 
 
      В деня на славянската писменост, 24 май, в малката църква в град Костенец отпразнувахме завършването на средно образование на 19-годишния абитуриент Алберт Градев. Алберт е син на адвентни родители и е известен сред останалите вярващи най-вече с това, че свири на църковния хармониум и така осигурява музикалния съпровод преди и след службите.
     По време на тържественото богослужение пастор Стоян Петров произнесе специално напътствие към абитуриента. Той подчерта колко важно за младия човек е да изгради здрава връзка с Бог, мъдро да избере призванието си в живота и бъдещата си брачна партньорка. Майката на Алберт разказа с няколко думи за детството на своя син, след което останалите вярващи с усмивки отправиха своите поздрави и пожелания към завършващия ученик.
     В една от малките стаички на църквата бяха подредени снимки от детството на Алберт, грамоти и сертификати за участие в състезания по химия и биология. Алберт е изключително прилежен ученик, свири на пиано и акордеон и подобно на съименника си Алберт Айнщайн се интересува от наука.
     След службата всички присъстващи бяха поканени на тържествен празничен обяд, организиран от родителите на Алберт. Тъй като времето навън беше слънчево и приятно, обядът се състоя под шарената сянка в двора на църквата. Изобилната вегетарианската храна беше забележително вкусна в приятелската атмосфера на веселие и оживен разговор, сред чистия въздух в подножието на Рила.
     Мечтата на Алберт е да стане лекар. Искрено се надяваме тази негова благородна цел да се осъществи.  През месец юли предстои да се яви на кандидат-студентски изпити по биология и химия към Медицински университет в София. Нека Бог благослови усилията му и положения труд до този момент!
Наталия Малковска