ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


2 май 2014 г., гр. Плевен, България


 
     Медиен конгрес. Ден втори.
     Gamеfication – или как Адвентната църква в световен мащаб решава да яхне вълната на една от най-мащабните индустрии днес – т.н. геймърска вълна. Тя ни залива от рекламите на игри за РС, PlayStation, Xbox One и все по-популярните и всеизвестни мобилни платформи iOS и Android. Пастор Сам Невес е инициатор и участва в разработването на Heroes – цялостен и бързоразвиващ се проект, който има за цел да евангелизира запалените геймъри, прекарващи много часове пред екраните на мобилните си устройства.
     „Църквата разработва игра за мобилен телефон!?!" О, да. „Ние, християните, изоставаме,"-  каза пастор Невес, „защото когато са се появили първите радиа и програми ние сме казали, че те са от дявола. (Направо сме му казали за какво да ги използва.) След петнадесет години, когато сме осъзнали потенциала на радиопредаванията, сме започнали да гоним отминалата вълна. Същото се повторило и след навлизането на телевизията и интернет. Е, не искам да изгубя 15 години и да догонвам вълната – искам да я яхна днес и сега," заключи той.
Чак пък до там ли стигнахме – игри? Да, но при първото промотиране на играта от отзовалите се на стартирането на проекта, тридесет и осем души се записали в Библейска академия за изучаване на Писанията. От тях 19 души се кръстили, а останалите 19 продължават подготовката си за кръщение. Само за тази година са се кръстили общо двадесет и двама души – безпрецедентен брой на фона на досегашните „постижения" чрез традиционните начини.
     Корадо Коци представи темата за овладяване на кризите или как да защитаваме църквите си от неоснователни обвинения в медиите. Темата беше продължена с разяснения от Ивалина Илиева за това, как да изготвим прес-досие на църквата ни на световно и местно ниво.
     Роси Недялкова ни въведе в магията на „добрата" фотография. „Снимайте с душа и дух, не само с фотоапарат" бе нейното послание.
     Вечерта приключи с представянето на новия кратък филм за Сътворението, дублиран изцяло на български език. Уилямс Коста, Директорът на Отдел „Комуникации" в световен мащаб, представи и други вдъхновяващи филмови продукции, които скоро трябва да достигнат масовата аудитория не само в църквата, а и в света.
     Видяхме предизвикателствата пред нас с други очи. Търсим нови подходи. Ще ги намерим! Присъединете се към нас!
пастор Петър Кузев,
Секретар на отдел "Комуникации"