ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


15 март 2014, Ямбол, България


 
 
 
     15.03.2014 година. От дълго време в църква Ямбол не е имало точно такова празненство! Празнувахме решението на четири момичета, търсещи Бога, да Го последват и да Му се предадат изцяло. Кръщение - най-важното решение, което човек взема в живота - да се посвети на Бога! Радвахме се, че нашите млади сестри поеха по този път. И в същото време се молим Бог да е с нас, за да бъдем заедно, подкрепяйки се и помагайки си, за да вървим напред. Кръщението беше извършено от  пасторите Димитър Митев и Стоян Петков. Църквата бе пълна с много приятели  и близки на кръщаемите: Маргарита  Желязкова,  Ивалина Бумбалова, Катерина  Милева и Станимира Ангелова.  Лицата им сияеха. Всички бяха развълнувани . Ето какво споделиха след кръщението в отговор на въпроса ми: ”Какво е за вас 15.03. 2014?”:
      Маргарита:” Ден на ново раждане, на нов живот в Христос, в който Той ще е винаги на първо място  през останалата част от моя живот”
      Ивалина:” Имала съм много щастливи моменти и празнични дни в живота си, но най-важният ден и най-значимият момент за мен е този на моето кръщение. Чувствата не могат да се опишат, дори не могат в пълнота да се съпреживеят. Само този, на когото се  е случвало, може да разбере уникалността и неповторимостта на този заветен момент.”
      Катерина: ”Беше страхотен ден! И как няма - беше най-хубавият празник! За пореден път се почувствах безкрайно благословена. Зарядът от този ден ще ме държи дълго!”
      Станимира: ”Денят, в който осъзнаваш, че само Бог и любовта, която ти дарява чрез хората, които те обичат, е единственото, от което имаш нужда! Едно ново начало!”
      Нека всички ние, които обичаме Бога, заедно с най-младите в нашето църковно семейство  да поставим новото начало на своя живот в служба на Бога, за  да можем час по-скоро да видим лицето Му и да бъдем заедно с тези, които днес не бяха с нас! "Амин! Ела, Господи Исусе!” (Откр.22:20)
Мариана Ангелова