ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


24 август 2013, Разград, България
 
    
     На този ден църква Разград неочаквано имаше двоен празник: събота и кръщение!
     Трима души специално дошли от Норвегия (където живеят и работят), за да сключат завет с Бога чрез кръщение на родна земя. Първоначално и тримата мислили да го направят в други градове, но както се казва – „Неведоми са пътищата Господни!" Обстоятелствата се случили така, че и тримата дошли за кръщението си в Разград.
     За нашата малка църква, това е невероятен подарък от Бога, чрез който Той ни показа отново обичта си към нас! Ободри ни, укрепи ни във вярата, събуди ни за споделяне на добрата вест за спасение!
     Преди повече от година наша сестра във вярата, Гюлджихан, заминала за Норвегия в търсене на работа. Там живеела сестра й Гюлшен със семейството си. Гюлшен и дъщеря й, Дилекшен (Диди) отдавна били запознати с библейските истини. С пристигането на Гюлджихан, вярата им се пробудила и те искрено откликнали на Божият призив.
     Сега Диди е на 16 години и е ученичка. Тя с голяма готовност споделя истината за Исус и Неговата любов със своите съученици. А това никак не е лесно, защото те са с мюсюлмани. Нека този мисионски дух никога да не угасне в нея !
Ивайло разказа, че е посещавал Православната църква. Но се срещал и се запознал с Гюлджихан, която много внимателно му разкрива библейските истини. Сърцето на Ивайло откликнало на призива и той безрезервно прегърнал истината. Споделил я и с майка си и с най-добрия си приятел.
     Кръщението се извърши от проповедника  Сашо Кацаров.
И днес Святият  Дух работи с сила и мощ в отговор на молитвите ни! Богослужението и кръщението преминаха в невероятно топла атмосфера с много молитви, песни, пожелания и подаръци! Присъстваха много гости и приятели. Накрая имахме и общ обяд, като продължихме да споделяме опитностите си и да благодарим на нашия Бог за всичко, което прави за нас!
     Невъзможно е да устоиш пред силата на Божията любов!
 
*Заглавие на песен, която се пее при обреда на кръщение
 Наталия Пекова