ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


31 май 2013, Чирпан, България 
    
     На 31 май 2013 година в град Чирпан по покана на Община Чирпан бе проведена „Детска здравна къща”. От всички училища, които са 4 на брой, присъстваха ученици от началния курс на обучение.
     Освен децата от града, с ученически автобус бяха превозени и деца от съседното село Зетьово. Планирано бе да присъстват около 500 деца, но тъй като мероприятието се проведе през последния учебен ден, организирано присъстваха 250 деца. Заедно със своите класни ръководители и възпитатели малчуганите посетиха всички 8 поста, където получиха информация за здравето на човека и балансирания начин на живот.
     Освен това на всяко ателие изработиха своите награди, които да отнесат у дома, за да им напомнят както за събитието, така и за здравните съвети, дадени им от „докторите" - аниматори.
     Организатор на това мероприятие е Детският отдел при СЦАСД в България. Благодарение на Аниматорите: Еми и Христо Станеви, Живка и Димитър Касабови, Мая и Данаил Антонови, Людмила и Апостол Стаматови, Станка Попова, Дора Зотева и Таня Желязкова събитието бе проведено, а всички си тръгнахме насърчени.
     Основната причина за нашето насърчение бе времето – до преди началния час 10:00 облаци и вятър се опитваха да работят срещу нас. Но при появата на първата група ученици, Бог ни подари едно слънчево и тихо време, до момента на приключването в 14:00, когато очакваният дъжд се изсипа като из ведро. Това беше още един благодатен ден за нашата месианска дейност и още един отговор на молитви, както на аниматори, така и на съпричастните църкви на мероприятието.

Елена Кертикова