ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


11 май 2013, гр. Варна, България


    
     На 11 май 2013 година от 16:00 на ул. "Цар Освободител” 88 се проведе първата част от втората за Адвентна църква „Орбита” детска поредица, този път под наименованието „Плис-пляс".
     В горещата събота на 5 май децата от църквата с ръководител Катя Купенова (организатор на всички детски поредици) поднасяха на жадните минувачи освежаваща вода и много момичета и момчета на възраст от 7 до 12 години получиха своите покани за детската поредица.
    Децата имаха чудесната възможност да се включат във весели игри и увлекателни викторини, от които успяха да научат много интересни и нови за тях факти. Божието слово, играещо водеща роля в тези поредици, бе поднесено по достъпен, оригинален и вълнуващ за децата начин, който да предизвика и задържи вниманието им.
     В началото се разискваше първата среща на Исус Христос с водата, а именно Неговото кръщение. В края всички стигнаха до извода, че кръщението е нещо, което показва на другите, че си взел решението да следваш Исус. Програмата продължи с игри на детската площадка за всеки вкус – скачане на въже, народна топка, индианска нишка, корабокрушенци и редица други.
     В края на изморителния следобед всички се подкрепиха с вкусно приготвен козунак и нещо за пиене. Поредицата продължава и очакваме всички деца от 7 до 12 години на 25 май, 8 и 22 юни от 16 часа в залата на църква „Орбита”. Всички записи от детските поредици могат да бъдат гледани на адрес: http://vimeo.com/orbitavarna
Диляна Чирпанлиева