ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


21, 27 април 2013, Котел, България     На 21 април 2013 г. Църквата на адвентистите от Седмия ден в град Сливен организира за децата от град Котел представяне на основните здравни принципи под мотото „Приключение в света на здравето”. С помощта и на приятели от Стара Загора чрез практични игри и онагледяване, малчуганите научиха полезни съвети за храненето от д-р Гладников, за въздуха – от д-р Въздухаров, за слънчевата светлина –  от д-р Слънчов, за съня и почивката  – от д-р Сънливков, за спорта и движението – от д-р Здравков, за водата  – от д-р Бълбуков, за прошката, извинението и добрите взаимоотношения  – от д-р Безпроблемов и за вредата от алкохола, цигарите и наркотиците  – от д-р Независимост. След всекиздравен съвет децата, придружени от своите родители, изработиха материали, които взеха със себе си, за да им напомнят наученото.
      Бяхме възнаградени от благодарността и усмивките и на малките, и на големите, както и от признанието на възрастните, че макар програмата да е била предназначена за децата, тя е била полезна и за самите тях.   
     На 27 април в град Котел д-р Емануил Генов проведе здравна беседа на тема „Високото кръвно налягане – тихият убиец”. Темата беше заснета и по-късно излъчена по местната кабелна телевизия. След полезната информация и съвети, д-р Генов отдели време за лични разговори и прегледи.
     В края присъстващите изразиха нуждата и желанието си за още подобни срещи.