ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


12 - 14 април 2013, Тасос, Гърция    
     От 12 до 14 април 2013 година на остров Тасос се проведе форум на жените от Южна област. 160 души, предимно жени, бяха развълнувани от насърчението „Някой се моли за теб”, както и от слънчевото гостоприемство на Гърция.
     Застъпническата молитва в съдбата на Йов ни изненада с нови духовни уроци от Съботното училище поднесени по нестандартен начин от групата от град Ямбол. Мира Василева, вдъхновен и страстен говорител, беше безкомпромисна в проповедта на Словото: Господ ще „обърне плена” на „кръвожадното” ни его, когато поставим интересите на другите пред нашите собствени и се молим за тях с агапе-любов.
     Част от екзотиката на преживяването бе вечерната проповед на брега на Бяло море, поднесена от Ивайло Станоев със заглавие „Закуска с Исус". Секретарят на отдел „Служба на жените" към Южна област Яна Бумбалова сподели своята вълнуваща опитност, свързана със застъпническата молитва. Участниците бяха зарадвани с много подаръци и изненади. Накрая всеки от тях получи бележка под форма на сърце с името и телефона на някого, за когото да се моли. Така организаторите дадоха възможност на присъстващите да се включим в едно свързване, което да ги направи по-близки и всеотдайни в смисъла на празника „Някой се моли за теб”.
     Впечатляваща беше и веселата програма, съставена от Любомир Василев (Любански). Всичко, случващо се, беше точно отразено и документирано от неумор- ния екип на Hope Channel Bulgaria. В неделя форумът беше тържествено закрит.
     В обобщение може да се каже, че атмосферата беше пропита с много положител- ни емоции, песни, изненади, подаръци, запознанства и общение, което започна и за- върши по време на пътуването, включващо и ферибот.
     Чакаме с нетърпение следващия форум!
Радостина Горанова, Светла Петрова