ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  МЕСЕЧНИ АРХИВИКАТЕГОРИИНАЙ-ПОСЕЩАВАНИ


22 април 2013, Пловдив, България


 
     Поредица от концерти изнася по повод Възкресение Христово Ансамбълът за християнска музика „The Voice of Hope" в края на април и началото на май. Горна Оряховица, Велико Търново, Пазарджик и Пловдив станаха домакини на музикалното събитие.
     Ансамбълът е продължител на традициите на високо ценения сред почитателите на християнската музика смесен хор „The Voice of Hope". Новата формация включва и камерен оркестър, което въвежда в репертоара ѝ неизпълнявани досега произведения и придава ново звучене на добре познатите.
     В серията великденски концерти са включени любими християнски химни и песни, спиричуели в неочаквана обработка, прочути откъси от сценични произведения. Аранжиментите са на художествения ръководител и диригент на ансамбъла Веселин Василев. За богатството и изтънчеността на програмата допринасят и солистите Нина Куюмджиян, Невена Кънчева и Иван Кабамито.

     „Слушах ги вчера в Пазарджик, дойдох да ги чуя и днес. И двете вечери бяха празници за мен”, каза след концерта развълнуван гост. За него, както и за всички останали любители на християнската хорова музика Ансамбълът дава още два концерта – на 4 май в Силистра и на 5 май в Русе.

Ева Стефанова